“COMMON RAIL” - sistemul care a revolutionat motoarele Diesel

Injectoarele COMMON RAIL

Performantele motoarelor diesel au fost posibile odata cu solutia tehnica de injectie a combustibilului cunoscuta sub numele de common rail, solutie aflata intr-o continua evolutie.

Injectoare BOSCH PIEZO

Injectoarele BOSCH PIEZO lucreaza la o presiune intre 300 si 2500 bari. Din cauza combustibilului de proasta calitate, aceste injectoare se defecteaza pe partea mecanica.

Injectoare CONTINENTAL – SIEMENS

Asemanator cu injectoarele Bosch Piezo, injectoarele Siemens Continental au un nivel ridicat de sensibilitate.

Injectoare DENSO

Datorită condiţiilor stricte necesare în reparaţia unui injector, investiţia în echipamente poate fi ridicată, dar şi absolut necesară pentru a respecta standardele DENSO.

Informatii utile

Injecție common rail ( rampa comună): tehnologie avansată pentru motoare diesel

Sistemele clasice de injecție diesel, presiunea combustibilului trebuie generată individual pentru fiecare injecție. Cu sistemul common rail, producerea  presiuni sii injecția sunt separate, ceea ce înseamnă că combustibilul este disponibil in rampa de injectie in mod constant la presiunea necesară pentru injecție.

Sistemele common rail este format dintr-o pompă de înaltă presiune, injectoare, o rampa și o unitate de control electronic.

Mod de operare

La sistemele clasice de injecție diesel, presiunea combustibilului este generată individual pentru fiecare injecție. La sistemul common rail, producerea  presiuni sii injecția sunt separate, ceea ce înseamnă că combustibilul este disponibil in rampa de injectie in mod constant la presiunea necesară pentru injecție. Generarea de presiune are loc în pompa de înaltă presiune. Pompa comprimă combustibilul și îl livreaza printr-o conductă de înaltă presiune până la intrarea rampei, care acționează ca un rezervor de înaltă presiune si partajeaza combustibilul pentru toate injectoarele – de aici denumirea „rampa comună”. De acolo, combustibilul este distribuit la injectoarele individuale, care îl injectează în camera de ardere a cilindrului.