INJECTOARE BOSCH SI BOSCH PIEZO

Odata cu cresterea cerintelor de reducere a noxelor la motoarele diesel a aparut necesitatea implemetarii de noi tehnologii de dezvoltare a injectoarelor diesel care sa permita injectii repetititve  la timpi de deschidere foarte mici, in jur de 150 de microsecunde si inchideri la fel de rapide.

Tehnologia deja existenta de actuatoare electromagnetice nu permite injectii foarte scurte si repetitive, ceea ce a dus la dezvoltarea actuatoarelor cu cristale piezo, actuatoare pasive care nu au nevoie de camp electromagnetic pentru a dezvolta miscare. Ele se bazeaza pe orientarea cristalelor piezo intr-o anumita directie la aplicarea unei tensiuni electrice destul de la mari, in jur de 140 V.

Problemele care apar la acest tip de injectoare si nu numai, sunt date de uzura componentelor mecanice din cauza impuritatilor din motorina, uzuri care duc la functionarea injectoarelor in afara parametrilor:

– injectii reduse sau lipsa;

– debite inegale intre injectoare;

– neetanseitati ale duzelor care curg intre injectii si apare fenomenul de “fum  alb” la relanti;

– alta problema la acest tip de injectoare o constituie aparatia “piliturii” de aluminiu dar si otel din pompa de inalta presiune, pilitura care deterioreaza duzele si valvele de retur;

– apa din motorina distruge de asemenea valvele de retur

Apa la presiuni de peste 1000 de bar “taie” efectiv otelul si asta se intampla in valve, care incep sa piarda presiunea si apare fenomenul de pornire grea si lipsa de putere in acceleratii, concomitent cu eroarea de lipsa presiune motorina pe tester.
Injectoarele Bosch Piezo dar si noua generatie de injectoare BOSCH electromagnetice functioneaza in mod normal la presiuni de pana la 1600-1800 bar.
Toate aceste defecte enumerate mai sus, le-am intalnit de-a lungul timpului si am dezvoltat tehnolgii de reconditionare a injectoarelor pentru a elimina defectele descrise.
Injectoarele venite la reparatie trec printr-un process de constatare a defectelor:

-prin supunerea lor la diverse teste pe banc dupa normele de testare originale prin care putem vedea valorile la care sunt fata de cele nominale;

-efectuarea de masuratori a parametrilor electrici a actuatorelor piezo;

-apoi injectoarele se demonteaza si urmeaza inspectia vizuala la microscop a tuturor pieselor supuse uzurii.

SERVICII SI ASISTENTA LA CELE MAI INALTE STANDARDE